4 βήματα για να χάσεις κιλά εύκολα!

Χωρίς σχόλια

Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο! Όλοι ξέρουμε πλέον ότι οι δίαιτες express που υπόσχονται μαγικά αποτελέσματα σε μικρό χρονικό διάστημα είναι επικίνδυνες για τον οργανισμό μας και έχουν βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα.

 Για να μάθεις πως μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου να χάσεις κιλά εύκολα και να μην τα ξαναπάρεις, διάβασε τον παρακάτω κατάλογο με συμβουλές που σου έχω βρει από γνωστούς διαιτολόγους.

Απλά βήματα για να χάσεις κιλά εύκολα!

1.Να είσαι όσο περισσότερο γίνεται σε κίνηση

H καθιστική ζωή είναι γνωστό πόσο κακό κάνει στην υγεία, δεν χρειάζεται να γίνομαι γραφική. Η καθημερινότητα όλων μας θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε περισσότερη ενεργητικότητα και κίνηση.

Κάνε τις δουλειές του σπιτιού όσο πιο γρήγορα γίνεται, περπάτησε όσο περισσότερο μπορείς, πάρε τις σκάλες και μετά από κάθε γεύμα φρόντισε να μην καθίσεις σε ένα καναπέ. Η καθημερινή κίνηση για περίπου 100′ βοηθάει στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού και στην φυσιολογική ροή του αίματος.

2.Ασκήσου σε λογικά χρονικά πλαίσια

‘Εχω κάνει και εγώ το λάθος να ξεκινήσω γυμναστική, μετά από αρκετό καιρό αποχής και να κάνω πάνω από 60 λεπτά προπόνησης εξαντλώντας τον εαυτό μου. Φτάνοντας με αυτό τον τρόπο στα όρια, το σώμα μας καταπονείται αλλά και εμείς παίρνουμε το μήνυμα ότι δεν θα τα καταφέρουμε ή δεν αντέχουμε αρκετά.

Αντιμετώπισε αυτά τα γνωστά λάθη βάζοντας ως στόχο 150′ με 100’ γυμναστικής την εβδομάδα. Έχει αποδειχθεί σύμφωνα με μελέτες ότι είναι επαρκής χρόνος για να μας βοηθήσει να ελέγξουμε το σωματικό μας βάρος. Αν το καταφέρεις αυτό, μετά θα έχεις επιπλέον κίνητρο να αυξήσεις την ώρα της προπόνησης σου για καλύτερα αποτελέσματα.

3.Κοιμήσου περισσότερο

Όταν δεν κοιμάσαι αρκετά και ποιοτικά ο οργανισμός εξασθενεί και τα επίπεδα ενέργειας σου πέφτουν. Για να μπορέσεις να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις τις καθημερινότητες πολλές φορές χρησιμοποιείς ως υποκατάστατο το φαγητό.

Φρόντισε να αυξήσεις έστω και για μιάμιση ώρα τη συνολική διάρκεια των ωρών που κοιμάσαι και περιόρισε τυχόν περισπασμούς όπως φώτα ή ήχους κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όχι μόνο θα νιώθεις πιο ξεκούραστη και ορεξάτη, αλλά και το σώμα σου θα διαχειρίζεται καλύτερα τις τροφές άρα και την πρόσληψη βάρους.

4.Επέτρεψε στον εαυτό σου να χαλαρώσει

Το άγχος έχει αποδειχθεί πως ευθύνεται για την απελευθέρωση της κορτιζόλης η οποία είναι υπεύθυνη για τη συγκέντρωση λίπους στο σώμα μας. Αν είσαι σε διαρκή ένταση και στρες το σώμα σου δέχεται σήματα ότι πρέπει να αποθηκεύσει λίπος και εσύ τρώγοντας κωδικοποιείς νοητικά το φαγητό ως κάτι χαλαρωτικό.

Στην πραγματικότητα 2 ώρες διαλογισμού, γιόγκα ή ακόμα και ποιοτικού χρόνου με φίλους μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του στρες και να μας αναζωογονήσουν, ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Advertisements