5 τρόποι για να γυμναστείτε στο σπίτι!

Χωρίς σχόλια

Αν βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια, δεν έχεις χρόνο και δεν είσαι ο τύπος που θα παραμείνει πιστός στη συνδρομή του γυμναστηρίου, τότε υπάρχουν 5 εύκολοι τρόποι να φτιάξεις φυσική κατάσταση στο σπίτι που θα σου δώσει τα ίδια εξαιρετικά αποτελέσματα με το γυμναστήριο. Δες ποιοι είναι:

1.Τηλεόραση και γυμναστική

Κάνατε γυμναστική ενώ βλέπετε τα αγαπημένα σας σήριαλ, βάλτε τα όργανα γυμναστικής που διαθέτετε μπροστά στην τηλεόραση και κάντε γυμναστική όσο παρακολουθείστε τα σήριαλ. Αν δεν έχετε όργανα γυμναστικής, γεμίστε 2 μπουκάλια νερού του 1,5 λίτρου και χρησιμοποιήστε τα σαν βαράκια για τα χέρια, κάντε κοιλιακούς ή άλλες ασκήσεις χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματος σας.

2.Εκμεταλλεθτείτε τον χρόνο

Εκμεταλλευτείτε τον «νεκρό» χρόνο για να κάνετε μερικούς κοιλιακούς ενώ περιμένετε το φαγητό να γίνει ή να βγει το πλυντήριο για να απλώσετε τα ρούχα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον νεκρό χρόνο για να κάνετε απλές ασκήσεις της αρεσκείας σας. Τα παιδιά μπορούν να κάνουν ένα μικρό διάλειμμα από το διάβασμα τους για να γυμναστούν, ώστε να γυρίσουν ανανεωμένα στην μελέτη τους.

3.Ξεκίνα πεζοπορία 

Η πεζοπορία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τονώσεις την καρδιά σου απολαμβάνοντας τον καθαρό αέρα στην ύπαιθρο. Φτιάξε ομάδα, πάρτε σακίδια και φύγατε για περπάτημα στο βουνό. Το τοπίο και η αίσθηση της ολοκλήρωσης μετά από μια πεζοπορική διαδρομή είναι πολύ καλύτερα από ότι  ένα απόγευμα στο γυμναστήριο.

4.Πήγαινε σε στάδιο

Το τρέξιμο καίει περισσότερες θερμίδες σε σχέση με κάθε άλλη αερόβια δραστηριότητα, αλλά μπορεί να είναι βαρετό σε έναν διάδρομο ή γύρω από τη γειτονιά σου. Ένας πολύ καλός τρόπος για να συνεχίσεις να τρέχεις είναι να βρεις ένα στάδιο και να τρέξεις στον τάπητα (400 μέτρα είναι όλος και όλος). Μπες στο κουλουάρ και τρέξε στα «πέταλα».  Αλλάζοντας την ταχύτητα προκαλείς το σώμα σου ώστε να μπορείς να κάψεις περισσότερες θερμίδες και να έχει ενδιαφέρον η προπόνησή σου.

5.Βρες προπονήσεις στο διαδίκτυο – δωρεάν

Είτε επιλέξεις γιόγκα, Pilates,  χορό κάνοντας μια γρήγορη αναζήτηση online θα βρεις ασκήσεις για 15 λεπτά έως και μίας ώρας που συνήθως δεν απαιτούν εξοπλισμό. Στο youtube υπάρχουν πόλλες επιλογές.

Advertisements