7 ασκήσεις γυμναστικής που θα σου χαρίσουν τα τέλεια οπίσθια!

Χωρίς σχόλια

Όσο τέλειο κορμί και να έχεις για να είναι ο ποπός ψηλά και σφριγηλός θέλει γυμναστική. Πριν γκρινιάξεις και πεις “ωχ δε μπορώ τα γυμναστήρια”, έχω να σου ανακοινώσω ότι μπορείς να κάνεις ασκήσεις και από σπίτι.

Πως να αποκτήσεις τα τέλεια οπίσθια

1-gloutoi

Λύγισε τα γόνατα σου με κατεύθυνση προς τα έξω με τέτοιο τρόπο που να παραμένουν κάθετα προς τους αστραγάλους σου και κούνησε τα οπίσθια σου προς τα κάτω σε θέση squat.

2-gloutoi.jpg

Ξεκίνα κάνοντας ένα βαθύ κάθισμα και συνέχισε δίνοντας μία πλαϊνή κλωτσιά προς τα πάνω, καθώς σηκώνεσαι.

3-gloutoi.jpg

Στάσου με τα πόδια ανοιχτά, τα δάχτυλα των ποδιών να δείχνουν προς τα έξω με τα χέρια σου κρατημένα στο ύψος του στήθους. Τα γόνατα πρέπει να βρίσκονται πίσω από τα δάχτυλα των ποδιών και να παίρνουν θέση για squat.

4-gloutoi.jpg

Στάσου με τα πόδια ανοιχτά, τα δάχτυλα των ποδιών να δείχνουν προς τα έξω με τα χέρια σου κρατημένα στο ύψος του στήθους. Τα γόνατα πρέπει να βρίσκονται πίσω από τα δάχτυλα των ποδιών και να παίρνουν θέση για squat. Τώρα, χωρίς να στέκεσαι όρθια, κάνε ένα μεγάλο βήμα προς τα αριστερά κι έπειτα προς τα δεξιά και ξανά πίσω από τα δεξιά προς τα αριστερά. Αυτό μετριέται ως μία επανάληψη. Επανέλαβε όσες περισσότερες φορές γίνεται.

5-gloutoi.jpg

Στάσου με τα πόδια σου ενωμένα, τα δάχτυλα των ποδιών να δείχνουν προς τα εμπρός και τα γόνατα σου να λυγίζουν πίσω από τα δάχτυλα των ποδιών, παίρνοντας θέση για squat. Κράτησε τα οπίσθια σου χαμηλά στο έδαφος και πήδα και στα δυο σου πόδια, ενώ τα σπρώχνεις προς τα έξω. Πήδα ξανά στη θέση που βρισκόσουν με τα πόδια σου κλειστά αυτή τη φορά. Αυτό είναι μία επανάληψη.

6-gloutoi.jpg

Στάσου στα τέσσερα, κράτησε τα χέρια σου ελαφρώς πιο μπροστά από το ύψος των ώμων, με την πλάτη και το κεφάλι σου να βρίσκονται σε ευθεία. Καθώς στέκεσαι με τα γόνατα λυγισμένα, σήκωσε το αριστερό σου πόδι στο πλάι όσο πιο ψηλά μπορείς κι επανέφερε στην αρχική του θέση.

7-gloutoi

Χρησιμοποίησε μία καρέκλα, έναν καναπέ ή ένα τραπέζι που είναι στερεό. Τοποθέτησε τις παλάμες των χεριών σου στην επίπεδη επιφάνεια του αντικειμένου που θα χρησιμοποιήσεις. Πάρε θέση σώματος σαν σανίδα και κρατώντας το ένα πόδι σταθερό στο έδαφος, σήκωσε ψηλά προς τα πίσω το άλλο κι επανέφερε στην αρχική θέση.

Advertisements