6 μυστικά των γυναικών που έχουν σταθερό βάρος για χρόνια χωρίς δίαιτα

Χωρίς σχόλια

Είναι ωραίο να αγαπάς το σώμα σου όπως είναι και ακόμα πιο ωραίο να κάνεις το καλύτερο γι’αυτό.

Να το τρέφεις σωστά, να μην το αφήνεις στην αδράνεια της καθιστικής ζωής, να ακούς τις ανάγκες του. Ισως να έχεις κι εσύ στη ζωή σου ανθρώπους που για πολλά χρόνια δεν έχουν αυξομειώσεις στο βάρος τους και χαίρονται τη στιγμή, χωρίς να στερούν από τον εαυτό τους γευστικές απολαύσεις. Θα αναρωτιέσαι «Πώς καταφέρνουν και δεν παχαίνουν;». Δεν είναι η δίαιτα που τους κρατά στα ίδια επίπεδα βάρους, αλλά ο συνολικός τρόπος ζωής τους που έχει τα δικά του μυστικά. Καιρός να μυηθείς σε αυτόν και να δεις ότι η «ισορροπία» είναι το κλειδί για μια –σταθερά- κομψή σιλουέτα.

Tι κάνουν οι γυναίκες που έχουν σταθερό βάρος για χρόνια, χωρίς δίαιτα;

1) Πίνουν πολύ νερό.

Το νερό δίνει ενέργεια, αποτοξινώνει, βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, ενυδατώνει, αναζωογονεί. Βελτιώνει το μεταβολισμό και βοηθά στην καύση του λίπους. Αν νιώθεις συχνά αίσθημα πείνας, τότε δοκίμασε αντί να τσιμπολογήσεις, να πιεις νερό. Αυτό κάνουν και οι γυναίκες που δεν στερούνται ό,τι τους δίνει ενέργεια, δεν νιώθουν διαρκώς ότι πεινούν και διατηρούν τη γραμμή τους σε σταθερά επίπεδα. Η συχνή κατανάλωση καφέδων, συμπυκνωμένων χυμών, αλκοολούχων ποτών καλό θα είναι να αποφεύγεται. Πίνε νερό!

2) Δεν «παρασύρονται»

Aπό κεράσματα και από τα (ανθυγιεινά) σνακ που καταναλώνουν οι άλλοι: Οι γυναίκες που διατηρούν τη γραμμή τους έχουν αυτοσυγκράτηση και δεν παρασύρονται εύκολα από αλμυρούς ή γλυκούς πειρασμούς.

Αν κάθε -λίγο και λιγάκι- λες «ναι» σε κάθε κέρασμα που μπορεί να προκύπτει και δεν έχεις τον έλεγχο σε αυτό που καταναλώνεις, τότε ο δείκτης της ζυγαριάς πιθανότατα θα μετακινηθεί. Να τρως αυτό που πραγματικά θες, χωρίς να σκέφτεσαι… τι θα σκεφτούν οι άλλοι αν πεις «όχι» στο κέρασμά τους.

 

3) Δεν «στερούνται»

Η «στέρηση» είναι άγνωστη λέξη για εκείνες. Καμία τροφή δεν είναι «επικίνδυνη» ή «εχθρός» της σιλουέτας μας, αν καταναλώνεται με σύνεση και μέτρο. Αν πχ. «καταδικάσεις» ως ένοχη τη σοκολάτα και την βγάλεις από το διαιτολόγιό σου ενώ έχεις ανάγκη να φας έστω ένα μικρό κομματάκι, θα καταλήξεις να καταναλώνεις ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που θα έπρεπε.

 

4) Δεν μετράνε τις θερμίδες

Δίνουν προτεραιότητα σε τροφές με καλά λιπαρά, με πρωτεΐνες και βιταμίνες και αποφεύγουν τροφές με «κενές» θερμίδες. Δεν μπαίνουν σε διαδικασία να μετρήσουν τις θερμίδες που καταναλώνουν, γιατί ξέρουν ότι είναι πραγματικά ωφέλιμες για τον οργανισμό τους.

5) Κοιμούνται αρκετά

Η έλλειψη ύπνου διαταράσσει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό μας. Είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί το αίσθημα πείνας και ο οργανισμός να ζητά τροφές με υψηλή θερμιδική αξία.

6) Αν κάνουν μια παρασπονδία, δεν νιώθουν ενοχές

Μπορεί μια στο τόσο να τρώνε πίτσα ή ένα μπέργκερ δεν θα νιώσουν ενοχές, ούτε θα «τιμωρήσουν» τον εαυτό τους με δίαιτα πείνας γιατί ξέρουν ότι η συνολική διατροφή τους είναι ισορροπημένη. Η χαμηλή αυτοπεποίθηση οδηγεί αρκετές φορές σε διατροφικές διαταραχές. Όταν είσαι σίγουρη για τον εαυτό σου και θες απλά να τον ευχαριστήσεις, τότε δεν φοβάσαι μια παρασπονδία γιατί ξέρεις ότι δεν είναι σταθερή σου συνήθεια. Ο οργανισμός σου θα βρει ισορροπία με το επόμενο υγιεινό γεύμα.

 

Advertisements