5 λόγοι που δεν μακραίνουν τα μαλλιά σας

Χωρίς σχόλια

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που δεν μακραίνουν τα μαλλιά σας και άλλοι τόσοι που θα θέλατε αυτό το καλοκαίρι να είναι πιο μακριά από ποτέ. Εμείς έχουμε απαντήσεις σε όλα τα πιθανά σας ερωτήματα και σας τις δίνουμε παρακάτω.

1.Έχετε έλλειψη σιδήρου

Πρέπει να σιγουρευτείτε ότι παίρνετε αρκετό σίδηρο. Οι καλύτερες πηγές βρίσκονται στη διατροφή σας. Βάλτε στην καθημερινότητά σας κοτοπουλο, γαλοπούλα, μοσχάρι, ξηρούς καρπούς, φακές, πράσινα λαχανικά και σπιρουλίνα. Κάντε μια εξέταση αίματος για να δείτε αν όντως έχετε έλλειψη σιδήρου και αν έχετε, ξεκινήστε τις αλλαγές που σας είπαμε.

2.Δεν κοιμάστε αρκετά

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός και όταν δεν κοιμάστε καλά αυτό μπορεί να έχει επίδραση στην επιδερμίδα και τα μαλλιά σας. Φροντίζετε να κοιμάστε 8 ώρες την ημέρα ειδικά αν θέλετε να δείτε τα μαλλιά σας να μακραίνουν.

3.Μην το παρακάνετε με το κόψιμο της ψαλίδας

Μπορεί τα μαλλιά σας να χρειάζονται ένα φρεσκάρισμα κάθε 3-4 μήνες αλλά μην το κάνετε πιο συχνά. Βρείτε έναν κομμωτή που εμπιστεύεστε και ζητήστε του να σας πει κάθε πότε πρέπει να κόβετε τα μαλλιά σας για να ανανεώνονται.

4.Έχετε άγχος

Το άγχος επηρεάζει τα πάντα στο σώμα σας, ακόμα και τα μαλλιά σας. Όταν αγχώνεστε δεν πρόκειται να παρατηρήσετε να μακραίνουν τα μαλλιά σας. Αντιθέτως μπορεί να διαπιστώσετε ότι έχετε και απώλεια μαλλιών. Προσπαθείτε να κάνετε διαλογισμό για 20 λεπτά κάθε πρωί με το που σηκώνεστε. Ο διαλογισμός θα κάνει το μυαλό σας να ηρεμεί πριν ακόμα ξεκινήσετε την ημέρα σας.

5.Χρησιμοποιείτε τα λάθος προϊόντα

Τα ισιωτικά μαλλιών, τα πιστολάκια και τα προϊόντα styling που χρησιμοποείτε καταστρέφουν με την πάροδο του χρόνου τα μαλλιά σας. Αντικαταστήστε τη μεταλλική σας βούρτσα -αν έχετε μια τέτοια- με μια με φυσική τρίχα. Επενδύστε σε ποιοτικά σαμπουάν και κοντίσιονερ που αναδομούν και αναζωογονούν τα μαλλιά σας σε κάθε λούσιμο.

Advertisements