Το break πριν από το break up

Χωρίς σχόλια

Για ορισμένα ζευγάρια ένα μικρό διάστημα χωρισμού απλώς καθυστερεί το αναπόφευκτο – για άλλα μπορεί να είναι ένα στρατηγικό βήμα προς την ευτυχία. Ίσως οι περισσότεροι από εμάς έχουμε να διηγηθούμε μια ιστορία όπου χωρίσαμε «δοκιμαστικά», γνωρίζοντας και οι δύο πως αυτό ήταν απλά ένας πιο εύκολος τρόπος για να πούμε «αντίο». Από την άλλη πλευρά, όταν ο ένας στο ζευγάρι προτείνει να «μείνουμε για λίγο καιρό χωριστά», πρόκειται πάντα για έναν συγκαλυμμένο χωρισμό; Ή μπορεί να είναι μια απαραίτητη απόσταση που θα κάνει και τους δύο να συνειδητοποιήσουν πόσο πολύτιμοι είναι ο ένας για τον άλλο;

Το break πριν από το break up

Όταν μιλάμε για σχέσεις, κάθε ζευγάρι είναι μοναδικό. Aν ο ένας από τους δύο προτείνει έναν δοκιμαστικό χωρισμό, τότε συνήθως αυτό αποτελεί καμπανάκι κινδύνου.

Είναι συνηθισμένο να το προτείνει κάποιος όταν θέλει να χωρίσει, αλλά φοβάται πολύ να αντιμετωπίσει τις πραγματικές αιτίες. Είναι συνηθισμένο, επίσης, να το προτείνει κάποιος όταν πιστεύει ότι ο χωρισμός είναι η μόνη λύση και νιώθει αδύναμος να προσπαθήσει κι άλλο για τη σχέση. Από την άλλη, είναι σπάνιο να προτείνει διάλειμμα ένας σύντροφος που επιθυμεί να παραμείνει στη σχέση.

Εάν νιώθεις πως στη σχέση σου υπάρχουν προβλήματα, προσπάθησε να εξερευνήσεις τα συναισθήματά σου και να τα εκφράσεις σωστά. Πάρε μια βαθιά ανάσα και μίλησε με το σύντροφό σου για όσα σε ενοχλούν. Κι αν αυτό σου φαίνεται πολύ δύσκολο, μη διστάσεις να ζητήσεις τη βοήθεια ενός ειδικού, είτε μόνη σου είτε επιλέγοντας να πας με το σύντροφό σου. Η δική μου εμπειρία έχει δείξει ότι οι δοκιμαστικοί χωρισμοί σπάνια λειτουργούν θετικά.

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ : 6 ενδείξεις πως δεν είναι ο κατάλληλος!!

 

 

Advertisements